Nyheder og information

HOLBÆK OG OMEGNS MØNTKLUB FLYTTER IGEN!!!!

Fra og med sæson’ens første møde torsdag 5. september 2019 er Holbæk og Omegns Møntklub igen rykket ind i de tidligere faciliteter i Fritidscenteret på Mellemvang 27, 4300 Holbæk.

Alle aktiviteter på Arenavej er ophørt.

!!!!!! ADVARSEL TIL BRUGERE AF QXL !!!!!!

!!! Onkel Joakims Lykkemønt findes som kopi !!!

Hvis du køber mønter og lignende på QXL’s auktioner, og lige mangler Onkel Joakims Lykkemønt i samlingen, må det frarådes at byde på disse auktioner:

Sælger udbyder eksemplarer af Onkel Joakims Lykkemønt, MEN DER ER TALE OM KOPIER, hvilket sælger undlader at oplyse om, ligesom auktionen heller ikke er placeret i kategorien for KOPI-mønter.
Prisen er ellers helt i top, startbuddet er 489,- kroner.
Det er en ågerpris for en billig kopimønt, som i øvrigt viser sig at være af dårlig kvalitet, når man sidder med et eksemplar.
Man kan nemt forledes til at tro, der er tale om den ægte vare, hvis man aldrig har set et ægte eksemplar, og ved præcis hvordan, et sådant ser ud.
QXL er gjort opmærksom på forholdet, men gør ikke noget for at stoppe denne slags virksomhed, der jo stadig er ensbetydende med profit ved salg.

I England har den britiske mønt, 28. marts 2017, sendt en billion helt nye bi-metal 1-£ mønter på gaden. Det sker, bl.a. fordi den eksisterende pund mønt er for let at efterligne, og det anslås at der cirkulerer 41.000.000 falske pund mønter i Storbritanien.
Den nye pund mønt er i “to-komponent” metal ligesom euroen. Dernæst har man forsynet mønten med et hologram, så efterligninger, burde være umulige.
Mønten betegnes som verdens mest avancered mønt.
Den gamle pund mønt er pr. 15 oktober ikke længere gyldigt betalingsmiddel i handlen, dog kan man en tid endnu veksle sine gamle mønter i de britiske banker.
Som en forløber til den nye mønt, har The Royal Mint præget og udsendt 200.000 prøvemønter til forretningdrivende, til test i automater o.lign.
Prøvemønterne er ikke gyldigt betalingsmiddel, men de handles pt på netauktioner til priser på 200-250£ pr. stk.

Falsk 1-pund 1996. Plantagenets løver har absolut intet at gøre på denne årgang.                  Og den nye mønt med 12 kanter og hologram.

2017.11.01

Den Kongelige Mønt i Danmark nedlægges og produktionen af danske mønter og sedler vil fra 1. januar 2017 ske i Finland.
Medaljeproduktionen (fortjenst., hædersmedaljer mm) fortsætter i Danmark.

Vores svenske naboer er godt i gang med at reformere hele deres monetære system.

Alle 50-øre mønter er allerede i dag ugyldige som betalingsmiddel
Der kommer ikke nogen ny 50-øre.
1-kroner præget i årene 1875 til 2013 er ugyldige pr. 30. juni 2017.
2-kroner præget fra 1876 til 1971 er ugyldige pr. 30. juni 2017.
5-kroner præget fra 1972 til 2009 er ugyldige pr. 30. juni 2017.

Efter 30. juni 2017 kan mønterne ikke længere indløses.

Så vidt det vides, vil svenske 10-kroner fortsat være gyldige, men der er ikke planlagt en ny 10’er i møntrækken, som altså kun kommer til at bestå af 1, 2 og 5 kroner.

Seddelserien er ligeledes under udskiftning. 20, 50, 200 og 1000 kroner er allerede sendt i omløb, mens 100 og 500 kroner præsenteres her i oktober 2016.
Hele den forrige seddelserie vil være ugyldig som betalingsmiddel pr. 30. juni 2016.

Alle tidligere svenske pengesedler er allerede i dag ugyldige, og kan ej heller veksles i bankerne.

De svenske mønter skal i lighed med de danske fremover præges i Finland.